providersDu har har hittat den perfekta lokalen och med omsorg valt den perfekta profilen för din nya butik. Det enda som återstår är väl att öppna dörrarna? Nej, sakta i backarna. Det finns en del saker kvar att ta ställning till först. En av de första sakerna som är bra att börja titta på, innan man ens kommit igång med renovering och andra saker (mer om det i kommande flikar) är förstås vilka leverantörer du ska använda dig av. För utan leverantörer har du ju ingenting att sälja, och då spelar det verkligen ingen roll till vilken imponerande standard du renoverat och inrett din sprillans nya och exklusiva blomsterbutik.

Att hitta rätt leverantörer kan ta tid. Visst, man kan ha tur och snubbla över den perfekta leverantören direkt, men även om så mot förmodan råkar vara fallet – hur ska du veta att just det här är den perfekta leverantören innan du har gjort en ordentlig marknadsundersökning, och jämfört detta företag med andra, liknande aktörer där ute? Självklart är det viktigt att ta sin tid och åka runt och prata med alla tänkbara potentiella leverantörer, och sedan börja bygga relationer till dem. Du behöver jobba med företag som du kan lita på alltid kommer kunna tillhandahålla blommor och växter (för att inte nämna krukor och jord och allt annat du vill kunna erbjuda dina kunder för att göra deras upplevelse så enkel och smidig som möjlig) av hög kvalitet, till rätt pris och kanske viktigast av allt – du måste verkligen kunna lita på dem!

Som innehavare av en ny blomsterbutik är det en god idé (om inte nödvändig!) att arbeta med minst en handfull olika leverantörer – gärna flera stycken inom varje produktsegment, så att du har någon att falla tillbaka på om din primära leverantör skulle svika. Börja med detta det första du gör!